Any Raspall - CECBLL (30-4-2013)

Emmarcat dins els actes de celebració del centenari de Joana Raspall, el Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat va organitzar la xerrada "Les frases fetes. Les frases que ens fan. Apunts al peu del diccionari de locucions i frases fetes de Joana Raspall", al Centre Cívic Mas Lluí, de Sant Feliu de Llobregat, amb la participació d'Àngels Massip, professora de la UB; Màrius Serra, escriptor (que finalment va excusar la seva absència); M Luz Retuerta, directora de l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, Joan Puig Malet, especialista en la parla del Baix Llobregat, i jo mateix, com a lingüista especialitzat en paremiologia. L'acte el va presentar Manel Martínez, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

A mi em va correspondre emmarcar l'obra de Joana Raspall en comparació amb altres obres de signe semblant i fer-ne un petit tast i revisió del contingut.


Contingut de la conferència

Al blog Raons que rimen hi vaig penjar el text-guió que vaig fer servir per participar-hi. Al final hi ha unes poques fotografies. Joan Puigmalet també ha penjat al seu blog Gazophylacium, el guió de la seva intervenció sobre dites locals del Baix Llobregat.


Enllaços